Semestra billigt, byt hus

De flesta människor vill förstås kunna ta en rejäl semester, och för många hägrar en utlandsresa. För många är det ett sätt att helt koppla av från vardagslivet. Man upplever nya miljöer, nya kulturer och människor. Nu är det dyrt att resa utomlands, speciellt om man har barn i familjen, och för många är det just ekonomin som tar stopp.

Ett tydligt billigare sätt är att byta hus med en familj i ett annat land. Det finns ett antal sajter på Internet som är mötesplatsen för de som vill byta. Man beskriver sitt hus och dess omgivningar så ärligt som möjligt. De flesta sajter har bra guider vid ifyllandet, så att man får med det som är viktigt.

Man kan nu leta igenom sajten efter ett hus man vill byta med. Det finns förstås hjälpmedel för att välja land, antal sovrum med mera. När man hittat ett hus man vill byta med så kontaktar man den familjen, och om planerna passar ihop så byter man hus under en period.

Man betalar inget för att bo i huset. Matkostnaderna är oftast någorlunda lika, så det som tillkommer är resan. Med en övernattning kommer man lätt till det mesta av Tyskland, norra Frankrike, Holland och Belgien, och resekostnaden blir då relativt rimlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *