Magasinering under flytt

Att flytta är ett riktigt stort projekt som ofta tar väldigt mycket tid och energi. Detta är något som alla som någonsin varit med om en flytt kan intyga. Det tar lång tid och är väldigt slitigt – och detta gäller faktiskt inte bara den fysiska biten som innebär packning och transportering av alla ägodelar, utan också den psykiska påfrestning som en flytt faktiskt kan orsaka.

Att leta efter en ny bostad är nog så ansträngande men sedan gäller det även att bli av med den gamla. Dessutom är det fördelaktigt, och naturligtvis att föredra, att dessa två händelser på något sätt går att kombinera så att det inte går alltför lång tid mellan flytten från den gamla bostaden till dess att man kan flytta in i den nya.

Tyvärr är det inte alltid möjligt att få till stånd en smidig flytt som passar alla. Bara för att man köpt en ny bostad betyder inte att det är möjligt att flytta in direkt. Oftast har man faktiskt en väntetid till inflyttningsdatumet som löper över ett tidsspann som kan vara mellan en och tre månader. Ibland kan man inte ordna detta på något annat sätt än att först flytta ut från den sålda lägenheten och bo någon annanstans tills dess att man kan få tillträde till den nya bostaden. Det kan innebära att man måste bo hos en vän eller släkting eller i värsta fall att man får hyra något i andra hand under en kort period.

Oavsett hur man löser bostadssituationen så innebär det för det mesta att man inte kan ta med sig sina egna inventarier. Alltså måste dessa förvaras på en annan plats tills dess att inflyttningsdatumet infinner sig. Detta är ett perfekt tillfälle att hyra ett förråd där man kan förvara alla sina älskade saker tills den stora dagen kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *