Kameramodellen Leica Q med moderna finesser

Leica Q har något som är mycket ovanligt när det kommer till Leica kameror nämligen en 3-tums pekskärm. Touchscreen är nästan standard idag på de flesta nya kameror så det är kanske trots allt inte så konstigt att det numera finns på Leica-kameror. Med kameraserien Q så bryter Leica den förutbestämda formen om vad det innebär att äga en Leica kamera. Denna kameramodell handlar om att göra en så användarvänlig kamera som möjligt och den är utrustad med alla moderna funktioner. Leica Q är liten kamera fullpackad med finesser. Perfekt resekamera som fångar allt som kommer i din väg.

Leica kameror ses av många som en sort relik och en del vill att de håller sig så nära som möjligt till sitt arv och de ursprungliga modellerna. Leica kameror anses av många som bra kameror som inte erbjuder så mycket när det kommer nya funktioner och innovationer. Men sanningen ligger kanske någonstans mitt emellan. Leica Q typ 116 är en proffsig modell som kombinerar toppmodern modern teknik med en retrodesign. En elektronisk sökare är ett annat tecken på att Leica har lämnat sina klassiska rötter. En annan funktion som har lagts till, och som tidigare fanns på Leicas T-modeller, är inbyggd Wi-Fi. Du kan använda denna med en Leica Q app som finns både för Android och iOS.

Leica Q typ 116 är inte bara ett dyrt varumärke utan här har Leica skapat en kompaktkamera där du snabbt kommer att upptäcka vilken omsorg för detaljer som har lagts ner på design och användarvänlighet, en magisk kombination som det inte går att sätta ett pris på. På leicacenter.se kan du köpa en egen Leica Q.

Modellen Leica Q (116) är en kompaktkamera men som andra riktiga toppmodeller så har ramen magnesiumlegering. Leica Q typ 116 har en fullformatssensor med upplösningen 24 megapixlar.

Kameran finns förutom i svarta och titangrå modeller även i silver. På silvermodellen så är topplattan och bottenplattan silveranodiserad och det bakre skalet har klassisk svart färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *