Hitta rätt bilförsäkring online

Det är fortfarande många som tecknar sin bilförsäkring hos sitt nuvarande försäkringsbolag men det många inte vet är att det finns stora möjligheter att påverka priset på sin bilförsäkring genom att jämföra olika försäkringsbolag.

Det kan skilja flera tusen mellan olika bilförsäkringar och eftersom försäkringsbolagen oftast erbjuder likvärdiga försäkringar så brukar priset spela en central roll.

För att lättast hitta en bra bilförsäkring rekommenderas det att besöka en jämförelsesida om försäkringar som listar försäkringsbolagen på ett lätt och överskådligt sätt. Oftast tar det inte mer än några minuter att jämföra och bestämma sig för vilken försäkring man ska välja. Sedan är det bara att besöka försäkringsbolagets hemsida och skicka in en ansökan.

Det är dock väldigt viktigt att läsa på avtalet för att försäkra sig om att det inte döljer sig några dolda avgifter.

Även om man är nöjd med sitt nuvarande försäkringsbolag så kan det alltid vara intressant att se sig omkring för att se hur sin bilförsäkring förhåller sig jämfört med andra. Det kan ju också vara så att man har hittat ett väldigt bra pris och då kan man vara nöjd med den vetskapen.

För tillfället har vi tre försäkringar i Sverige, Trafikförsäkringen, halv och helförsäkringen. Trafikförsäkringen är den mest grundläggande av de tre och också den som är obligatorisk. Om man av någon anledning inte tecknar en trafikförsäkring så registreras man automatiskt hos Trafikförsäkringsföreningen som tar ut en avgift för varje dag som bilen är oförsäkrad. Kostanden beror på bil men brukar vanligtvis inte understiga 100 kronor per dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *