Cargo pants – från militären till catwalken

Ett av de mest användbara och allsidiga plaggen du kan bära är cargo pants, även kallat cargos. Detta plagg har influenser från militärbyxan då man ville ta fram en byxa med fokus på funktion och komfort. Cargos finns i ett flertal neutrala nyanser av grönt och beige, detta är något utav ett signalement när det kommer till byxorna. I vissa fall kan de också finnas i andra kulörer! Cargos har ökat markant i popularitet och trenden är här för att stanna.

Samtliga gillar att klä sig i bekväma och avslappnade plagg som ger en cool look och därför är cargos de perfekta byxorna. De kommer i en mängd olika modeller men deras signum är fickorna på sidorna av benen. Det gör även plagget otroligt användbart då nödvändigheter kan förvaras lättåtkomligt så som mobiltelefon, nycklar och plånbok. Tillsammans med ett par kängor i grövre modell är dem även ett utmärkt plagg att använda i en skog- och markmiljö, vid trädgårdsarbete eller träning. Ett mer allsidigt plagg är svårt att hitta.

Cargos är inte en bara en funktionell arbetsbyxa som många kanske tror, utan har setts på catwalken i både London och Paris där de bärs upp av supermodeller. Detta spreds sedan vidare till världens alla modemagasin och webbshoppar, och är alltså numera ett måste i samtliga garderober, både för män och kvinnor. Cargo pants är både funktionellt och snyggt och passar lika bra ihop med en t-shirt som med en skjorta.

Byxorna är gjorda i ett tunt men slitstarkt material som är både mer bekvämt och rörligt jämfört med andra byxor i tåligt material som till exempel jeans. Med dagens design och mängder av modeller är det en otroligt snygg byxa som passar för alla typer av tillfällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *